Vi åker elbil från Jämtland till Brighton

Vi åker elbil från Jämtland till Brighton

Om bloggen

Vi åker på en resa till England med vår elbil, en Nissan Leaf.

Vi börjar färden i Krok i Jämtland och vi kommer att berätta om vår resa på väg mot London och Brighton, som är vårt slutmål. Eller förresten, sen ska vi ju hem igen.

Mindfulness på hemvägen i Ljungby

ResanPosted by Susann Tue, May 13, 2014 13:53

På väg till Jönköping från Helsingborg där vi sov, får vi lov att stanna till i Ljungby. Det är 113 km till Jönköping så det gäller att ha relativt fullt batteri innan vi drar. Får väl hitta på ytterligare ett blogginlägg så länge.

Hinner med både det ena och andra här på Max där det finns en 16 A snigelladdare. Snigel var väl att ta i, men det känns så när man precis svischat förbi Jylland, Fyn, Själland och Malmöområdet med snabbladdare efter snabbladdare efter snabbladdare. Vilken lyx det var att köra i Danmark, där vi visste exakt (nästan i alla fall) var laddplatserna fanns och vi hade tillgång till dem eftersom vi köpt kort av företaget Clever som äger laddarna. Laddplatserna fanns dessutom så tätt att man kunde välja och vraka. Laddkortet var relativt dyrt, men så värt att kunna ta sig genom landet problemfritt och i lagom fart!

Elbilssemester i Danmark rekommenderas starkt och ett tips är att ta kontakt med Clever i förväg för att köpa ett kort. Vi löste det på plats genom att åka till deras kontor i Köpenhamn där det också finns en snabbladdare.

Hej då Danmark, bästa elbilslandet!

Passar på att smyga in lite elnätsporr också ;-)


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.