Vi åker elbil från Jämtland till Brighton

Vi åker elbil från Jämtland till Brighton

Om bloggen

Vi åker på en resa till England med vår elbil, en Nissan Leaf.

Vi börjar färden i Krok i Jämtland och vi kommer att berätta om vår resa på väg mot London och Brighton, som är vårt slutmål. Eller förresten, sen ska vi ju hem igen.

Vi möter våren i elbil

ResanPosted by Susann Mon, April 28, 2014 20:55
Resan startar hemma hos mamma i Krok. Söndag 27/4 12.20 far vi efter 76-årsfirande kvällen innan.

Första etappens reflektioner. Våren har börjat lite försiktigt i Krok. Tussilago i backen men fortfarande en hel del snöhögar.

Den här industrin kommer att få ett uppsving när elbilar introduceras alltmer i samhället. Norrmontage tillhör vinnarna i och med att det kommer att behövas fler nya nätstationer i framtidens smarta elnät.

På andra sidan vägen kollar vi in ett kulturminne i form av Järpe skans i Järpen.

Bensinpriset i Järpen 14.68 kronor. Skönt att man slipper tanka :-)

Sälgen börjar bli grön i Mörsil.

Vi passerar en snabbladdare i Trångviken eftersom vi inte har nåt behov av att ladda för att komma fram till dagens slutmål Östersund. Men vad bra att den finns!

Gräset börjar bli lite grönt i Dvärsätt.

Stopp i Ås för att mäta ett tak där det eventuellt ska monteras solceller. Dottern i huset hade ordnat kafé, så tack Matilda för fikat!

Måndag 28/4

Vaknar hemma i lägenheten i Östersund med massor att göra innan vi kan komma vidare söderut. Sent omsider kom vi iväg, men i Åsarna kom vi på att vi glömt en viktig grej hemma. Bara att vända igen. Tur att det finns snabbladdare – det möjliggör att man kan vara mänsklig. Sitter nu och pratar i telefon medan snabbladdaren på BTEA i Åsarna jobbar på.